Fan Approved
Ostatnio nasz³a mnie refleksja na temat Ratlingów (Dla niekumatych, ma³e nizo³ki z karabinami snajperskimi). Jednostka ta jest prawie niewidoczna na sto³ach, a szkoda bo jest klimatyczna i czêsto przydatna. W kodeksie Gwardyjskim s± w Elicie, jest ograniczenie 0-1, ¿eby ich u¿yæ trzeba wykupiæ doktryne ,kosztuj± 11 pkt. na model i mo¿e ich byæ od 3 do 10, maj± sniper rifle i infiltracje, otrzymuj± +1 do covera, i je¿eli nie zdadz± liderki za strate 25% odzia³u i s± w coverze bêd± spinowane ,a nie bêd± uciekaæ. Poniewa¿ jednostka jest prawie niu¿ywana ,proponuje wprowadziæ poprawke, aby mieli lepsze snajperki ( na 6 na ranienie strza³ ma AP 1) i mogli wykupic jakiego¶ sier¿anta ,który by mia³ wy¿sz± liderke np. 7 ,poniewa¿ ta co jest teraz to ¯AL (6,albo 5, nie pomne ,poniewa¿ gdzie¶ zgubi³em kodeks:D). Temat jest otwarty...
Ja jestem jako¶ przeciwny. Po 1 primo, snajperki s± takie same u wszystkich imperialistów, a za 11 pkt za model masz co¶ co ma covera 3+ w mie¶cie i snajperkê. LD nie jest jakie¶ tragiczne, zw³aszcza, ¿e jak ju¿ zaczn± obrywaæ, to raczej w cc, lub od flamera, co i tak doprowadzi ich do ¶mierci.
O ile s± w coverze. A ja mówie o zdawaniu liderki na target!! 5 czy 6 to ZA MA£O! I Amdor, nie wmówisz mi ,¿e zdajesz tak± liderke 3 razy na 4 rzuty, bo mi siê to jako¶ nie udaje nawet technik± Grzenia...